Czym się zajmujemy

Zanieczyszczenie powietrza to najważniejszy problem środowiska naturalnego w Polsce. Celem projektu „Rodzice i dzieci, Powietrze bez śmieci” jest edukacja na temat zanieczyszczeń powietrza, ze szczególnym uwzględnieniem „niskiej emisji”. To ona jest jednym z głównych źródeł smogu, a jednocześnie to jej najłatwiej zapobiec. Potrzebna jest świadomość, edukacja i odpowiednia motywacja. Projekt skierowany jest do szkół podstawowych oraz gmin. Całość kampanii wspiera swoim autorytetem znany dziennikarz popularnonaukowy – Radek Brzózka.

Świat dziecka, to świat fascynacji. Właśnie dlatego tak blisko genialnym naukowcom do dzieci. Łączy ich pasja. „Być jak Ignacy” to projekt, który ma przybliżyć dzieciom dokonania ich wybitnych rodaków i przekonać, że przy odrobinie wysiłku wszystko jest możliwe, a marzenia mogą być drogowskazem na całe życie. Projekt skierowany jest do wszystkich dzieci, a szkoły z całej Polski zapraszamy do udziału w konkursie o tytuł „Naukowej Szkoły Ignacego”.

Nasza historia to nasz skarb. W ramach programu „Rozgrzewamy polskie serca” chcemy przypominać ważne dla Polski wydarzenia, pobudzać świadomość społeczeństwa, przybliżać życiorysy i losy polskich bohaterów, patriotów, wybitnych Polaków. Chcemy pokazywać to, co w naszej historii dobre, piękne i godne naśladowania.  Nasze zaangażowanie w projekty przywracające pamięć żołnierzom wyklętym, to początek tych działań.